ΕΥΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Εύη Οικονόμου είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει συνεργαστεί ως επαγγελματίας χορεύτρια freelancer με ομάδες χορού όπως  , η Uragan Dance Company (Κροατία), η Kibbutz Contemporary Dance Company (Ισραήλ) και Εθνική Λυρική Σκηνή. 

Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως Αντώνης Φωνιαδάκης, Κωνσταντίνος Ρήγος, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Φωτεινή Μποστανίτη, Hiroaki Umeda, Stewart Hops, Renato Janella, Rami Beer, Idan Sharabi και Selena Berman.  

Έχει χορέψει σε ποικίλα Φεστιβάλ Χορού όπως “Pams dance festival” στην Κορέα, «Νόστος dance festival” στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «Dance Days Chania” στην Κρήτη, «Νέοι χορογράφοι» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο «Κύπρια dance festival” στην Κύπρο , στο  “Cuopio Dance Festival” στην Φινλανδία, στο “Rhodes Dance Summer Festival” στη Ρόδο, στο “Spring Forward Festival” σε συνεργασία με το θεσμό των Aerowaves, στο «Colours Dance Festival» της Στουντγκάρδης και στην Όπερα του Αννόβερο στην Γερμανία. 

Έχει αποτελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής για το θεσμό «Nationals Dance Competition” το 2022. 

Έχει επιμεληθεί την κινησιολογία ως χορογράφος  για έργα όπως «Προμηθέας Δεσμώτης» και «η Φάρμα των Ζώων» σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη για το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ενώ έχει συνεργαστεί και με το Εθνικό Θέατρο και το θέατρο Πορεία ως υπεύθυνη κίνησης.