ΘΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΛΑΚΕΤΕΣ - TAP DANCING

Ο Θάνος Δασκαλόπουλος είναι ένας βασικός εκπρόσωπος των κλακετών και του body music στην Ελλάδα ενώ παράλληλα εμφανίζεται και διδάσκει ανά τον κόσμο.

Έχοντας μέντορες τους Heather Cornell (NY) και MAX Pollak (NY), η δουλειά του βασίζεται στην μουσική που εκφράζεται από τους ήχους του σώματος και της κρουστικής κίνησης, παίζοντας και αναμιγνύοντας διάφορα μουσικά στύλ, από την jazz και funk, afro & latin μέχρι τις ανατολίτικες και βαλκανίκες του ρίζες.

Ήταν μέλος της ομάδας μουσικής και χορού Cambuyon από την Ισπανία, με τους οποίους έκανε την πρεμιέρα του το Φεβρουάριο του 2015 στο θέατρο New Victory του Broadway (NY). Εμφανίζεται με τη διεθνή παράσταση "Body Music: see music, hear dance" υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Keith Terry και Jep Melendez.

Δραστηριοποιείται στην ελληνική jazz σκηνή και οι δουλειές του συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του χώρου και τα προσωπικά του Tapmotif Sex - tet και Acoustic Movement.

Χορογραφικά και ως δάσκαλος κλακετών στο θέατρο εχει συνεργαστεί πιο πρόσφατα με τον Έκτορα Λυγίζο στο "Room Service" - ΕΛΣ, τον Γιάννη Χουβαρδά στο "Η άλλη πλευρά της καταιγίδας" - Φεστιβάλ Αθηνών και Γιάννη Μόσχο στο "Ενα σπίτι φωτεινό σαν μέρα" - Εθνικό Θέατρο.

Διδάσκει σταθερά στον χώρο "Playground for the arts", τον οποίο έχει δημιουργήσει μαζί με την Γιώτα Πεκλάρη (flamengo) και τον Πέτρο Κούρτη (κρουστά) και είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του προγράμματος μουσικοκινητικής αγωγής "Orff" στην σχολή ΜωραΪτη. Εχει συνεργαστεί με το εκπεδευτικό πρόγραμμα chores της Μαρίνας Σάττι και είναι μέλος του ετήσιου σεμιναρίου jazz αυτοσχεδιασμού "Impro Jazz Workshop" μαζί με τους Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Γιάννη Παπαναστασίου, Κώστα Γιαξόγλου και Κώστα Πατσιώτη.

Παράλληλα διδάσκει σεμιναριακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία κ.α.

Αναφορές σε διεθνή φεστιβάλ:

Tapmotif - Λευκάδα, παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση MadTap - Μαδρίτη, διδασκαλία και σόλο εμφανίσεις TapOn Barcelona - Βαρκελώνη, διδασκαλία και σόλο εμφανίσεις London Tap Jam - Λονδίνο, διδασκαλία και σόλο εμφανίσεις Kompitus Rhythm - Ελσίνκι, διδασκαλία και σόλο εμφανίσεις TRI Toronto Rhythm Initiative - Τορόντο, διδασκαλία και εμφανίσεις με την Heather Cornell, Tap Breizh - Ρέν Γαλλία, διδασκαλία και σόλο εμφανίσεις Habra Ca Tap Art - Παρίσι, διδασκαλία και σόλο εμφανίσεις International Body Music Festival - διδασκαλία, εμφανίσεις σόλο και με τους Kantu Korpu Heather Cornell's 25th anniversary, διδασκαλία Walk to beat - Nayack NY, συνεργασία με τους Making Music Dance.